Hoe versier je een trouwzaal?


Hoe versier je een trouwzaal?

De decoratie van de trouwzaal is een must, en het kan een echte zorg worden voor de bruid en de bruidegom. Het moet goed gedaan worden, de persoonlijkheid van de bruid en de bruidegom uitdrukken, hun identiteit weerspiegelen terwijl ze de toon zetten voor de bruiloft. Dus hoe versier je een trouwzaal? Met de vele trends is het niet altijd gemakkelijk om de weg te vinden.

Denk aan het thema bij het kiezen van de kleur

Het thema van de bruiloft is de belangrijkste factor die de decoratie bepaalt. Op basis daarvan kunt u de dominante kleur kiezen. Voor een “zee”-thema moet bijvoorbeeld de hemelsblauwe kleur overheersen. Roze is voor een moderne bruiloft en een witte of zilveren kamer is geschikt voor een winterbruiloft. Als je thema over liefde en passie gaat, is rood aan te bevelen. Aan de andere kant, als je van de natuur houdt, moet je voor groen kiezen. Geel is ook geschikt voor een lentebruiloft. Als u een oosterse bruiloft of een prinsessenversiering wilt, is de gouden kleur aan te bevelen. Tot slot, zwart is voor barokke zaalversieringen.

De keuze van de bloemen

Een trouwzaal moet rijkelijk versierd zijn met bloemen: boeketten bloemen moeten de tafels en hoeken van de zaal versieren. Wat de buitengevels en -muren betreft, kiest u zorgvuldig de meest geschikte bloemdecoraties. De boeketten moeten worden afgestemd op de kleur van het thema. Zo kunt u bijvoorbeeld een groot boeket in het midden van de hoofdtafel plaatsen met bloemen in verschillende vormen op de andere tafels. U kunt ook kiezen voor bloemenbollen op de hoofdtafel en kleine boeketten op de gastentafels. Een ander idee is om de bloembollen op de vloer te leggen om een doorgang te creëren en de richting aan te geven aan de gasten.

De stoelen

U mag de versiering van de stoelen niet verwaarlozen. Elegant versierde stoelen geven een unieke toon aan de kamer. Meestal kiezen mensen voor stoelhoezen. Als ze wit of zilver zijn, kunnen ze zeer decoratief en weelderig zijn, hoewel het raadzaam is om altijd harmonie te creëren met de kleur van de bruiloft. Het is ook de beste manier om mogelijke onvolkomenheden te verbergen. U kunt de slipcovers bijvoorbeeld versieren met een satijnen strik, om een vleugje verfijning toe te voegen.

Gordijnen, tafelkleden en gordijnen

Voor de tafels, geef de voorkeur aan stoffen tafelkleden en servetten. Ze zijn tijdloos en elegant. U kunt ervoor kiezen om ze te personaliseren als uw budget dat toelaat. Kies bij voorkeur katoenen of satijnen tafelkleden in een effen kleur. U kunt ook kiezen voor gedessineerde tafelkleden wanneer het u uitkomt. In dit geval moet u ervoor zorgen dat u de tafelversiering niet overbelast. U kunt de stoffen ook gebruiken om de kamer aan te kleden. In de vorm van gordijnen of glimmers worden ze aan de muren gehangen voor een weelderig en grandioos effect. Als u een meer chique decoratie wilt, kies dan voor witte ophangingen voor het plafond. Het gordijn is ook een essentieel element om de ramen te bedekken. Ze zullen mooier zijn als ze worden aangepast aan de rest van de decoratie. Inderdaad, een lichtgordijn van stof of een sluier in de kleuren van de bruiloft geeft meer precisie. Voor meer originaliteit kunt u ook kiezen voor parelgordijnen. Zo kunt u bijvoorbeeld de deuren versieren met ijzeren gordijnen en sluiers aan de ramen hangen.

Het plafond

Velen verwaarlozen plafonddecoratie, die ze te moeilijk of te beperkend vinden. Toch sublimeert de decoratie van de hoogtes de ruimte. Er zijn verschillende ideeën voor het decoreren van het plafond: lantaarns, lantaarns of lantaarns. De eenvoudigste oplossing is een lantaarn. Ze geven meer helderheid en kleur aan de ruimte en brengen een bepaalde stijl mee. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: papier, dat exotisch is, en ronde of vierkante lantaarns van aluminiumfolie. U kunt ook kiezen voor loupioten die rijk zijn aan kleur. Uw decoratie zal nog verfijnder zijn als u deze aanvult met kroonluchters. Ze zijn altijd up-to-date en maken het mogelijk om het plafond te verlichten door een speciaal tintje aan de ruimte te geven. In faux diamant maken ze de kamer nog luxueuzer. De hedendaagse zwarte kroonluchter geeft meer originaliteit aan het plafond.

De tafels

De tafels moeten ook versierd worden volgens het thema van de ceremonie. De vazen die onvermijdelijk zijn, moeten in het midden worden geplaatst. Ze kunnen bloemen, kaarsen of iets anders vasthouden volgens de inspiratie van de bruid en de bruidegom. Als u een tropische sfeer wilt, vul dan glazen vazen met blauw water en wat kunstbloemen. Voor een gepassioneerde bruiloft is rood water en een drijvende kaars hierboven voldoende. Afhankelijk van uw thema kunt u de vazen ook vullen met meerkleurige waterparels. Een ander idee is om de tafel te sublimeren met LED-lampen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *